فروشگاه ایرانی

 
 
 
 
 
اصول استفاده صحیح از حافظه - موبایل برای تو
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اصول استفاده صحیح از حافظه

برای استفاده صحیح و درست از حافظه راهکارهایی وجود دارد که عبارت است از :

<$BlogSkyMore4Post$>

1-آموزش: به وسیله آموزش می توان عمل فراگیری یا بهره گیری از حافظه را که یک فعالیت مستقیم و قابل کنترل است افزایش داد. 

 2-علاقه: اگربه موضوعی علاقمند باشید بهتر آن را یاد می گیرید. موضوع مورد مطالعه و میزان علاقهای که خواننده نسبت به مطلب دارد، در بخاطر سپاری آن مطلب تأثیر زیادی دارد. بخاطر سپردن موضوعات مورد علاقه در حافظه به سهولت انجام می گیرد و به آسانی می توان آنها را بیاد آورد. بنابراین هر قدر حافظه قوی داشته باشید به خاطر سپردن مطالبی که به آنها علاقهای ندارید امکان پذیر نخواهد بود. فقط از راه ایجاد علاقه در خود می توانید از عهده این کار بر آیید.  

3- تمرکز حواس : داشتن تمرکز حواس هنگام یادگیری موجب می شود که مطالب آموخته شده بهتر در حافظه باقی بماند. اصولاً بدون داشتن تمرکز نمی توان مطلبی را به خوبی فهمید. باید هنگام مطالعه تمامی حواس خود را بر روی مطالب متمرکز کنید تا بتوانید آنها را به حافظه خود بسپارید. برای ایجاد تمرکز باید شرایط مطالعه را نیز رعایت کنید. در واقع با رعایت شرایط مطالعه موقعیت مناسبی را برای تمرکز و یادگیری بهتر مطالب ایجاد می کنید.  

4- طبقه بندی مطالب مورد مطالعه (ارتباط ): یکی از اصول حاکم بر حافظه اصل ارتباط و بهم پیوستگی است. یعنی حافظه مطالب مرتبط و به هم پیوسته را بهتر در خود جای می دهد و هر چقدر آموخته های شما بیشتر با همدیگر ارتباط داشته باشند به همان نسبت به خاطر سپاری و به یاد آوری آنها آسانترخواهدبود. حافظه به شکل زنجیرهای عمل میکند. بنابراین مطالب باید به صورت زنجیرهای، پیوسته و در ارتباط باهم در آیند تا کار بخاطر سپاری و از آن مهمتر، عمل به یاد آوری راحت باشد.  

5- خوب درک کردن (درک مفاهیم): پرفسور ربروت توکه می گوید: «درسی که کاملاً فهمیده شود از قبل یاد گرفته شده است.» پس اگر مطلبی را بجای حفظ کردن بفهمید، بهتر در حافظه ضبط وبایگانی میگردد. و اصولاً اگر متنی به خوبی درک شود، کمتر فراموش می شود. قبل از آنکه بخواهید مطلبی را حفظ کنید، ابتدا باید آن مطلب را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهید. و هنگامی که آن را به خوبی درک کردید بخاطر بسپارید. 

6- اعتماد به نفس : اعتماد به حافظه نخستین گام تقویت حافظه است، باید به قوی بودن حافظه خود اعتماد داشته باشید. باید از کاربرد کلمات و جملاتی که موجب تضعیف حافظه می شوند جداً خودداری کنید. حتماً از گفتن جملاتی نظیر حافظهام یاری نمیکند، حافظهام ضعیف شده است . خودداری کنید. چرا که با گفتن این جملات، به خودتان تلقین می کنید که واقعاً حافظهتان ضعیف شده است، در آن صورت حافظه نیز به یاری شما نمی شتابد.  

نتیجه : 

 آنچه که در ذهن شماست. نتیجه یادگیری وبخاطر سپاریصحیح است. بخاطر سپاری مهارتی قابل کسب است. حافظه را میتوان طوری تربیب کردکه موثرتر انجام وظیفه کند.کسانیکه به روشهای یادگیری خود توجه بیشتر دارند و هنگام به خاطر سپردن مطلبی تمرکز حواس داشته باشند و مطالب را با نظم وترتیب در حافظه ضبط کنند آن موقع به خاطر آوری مطلب در آنها آسانتر خواهد بود.



کلمات کلیدی :
  • بایگانی

  • یادداشت‌های بایگانی نشده